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Saturday, November 26, 2011

Chickpeas kibbeh – kibbeh au pois chiche –kibbet houmous

There is a lot of varieties of kibbeh in the middle east specially in Lebanon .Some kibbeh are made with meat , some without meat .
Today we will do a recipe of kibbeh without meat , strange but it is so familiar in my region .Chickpeas kibbeh
The main ingredients in all types of kibbeh is the bulgur which is a common ingredients in the middle eastern cuisine and specially in the Lebanese kitchen and the bulgur is made of the whole wheat , cooked , dried , and ground


For the chickpeas kibbeh you need :
2 cups fine bulgur
1 cup chickpeas (previously soaked and without skin)
1 cup flour.
1 grated onion
1 tablespoon dried mint
1 teaspoon pepper
1 tablespoon bihar al kaaek (which is a Lebanese mixture of spices )
1 teaspoon salt

Rinse the bulgur .
In a bowl put the bulgur .
Add the chick peas.
Add the flour
Add the pepper , mint , bihar al kaaek and salet
Add a medium onion ( you must grate the onion)
Mix all , add water to have a dough
You can either made little cake and cook them in a non stick pan.
Or you can spread the dough in a oven pan , cut the dough , add some oil and cooked it in a hot oven .



Serve the chickpeas kibbeh .

Il y a beaucoup de variété de kibbeh au moyen orient spécialement au Liban. Il y a des types de kibbeh avec viande et des types de kibbeh sans viande .
Une recette qui n’est très connu dans le monde , mais elle est bien connu dans ma région .kibbeh au pois chiche
L’ingrédient principal des kibbeh est le boulgour qui est un ingrédient commun dans la cuisine du moyen orient spécialement dans la cuisine au Liban .Le boulgour est fait à partir du blé qu’on cuit, sèche et qu’on écrase.

Pour la kibbeh au pois chiche on a besoin de :
2 verres de boulgour fin
1 verre de pois chiche (sans écorce et tremper une nuit entière)
1 verre de farine
1 oignon gratté
1 cuillère à soupe de menthe séchée
1 cuillère à café poivre
1 cuillère à soupe bihar al kaaek ( un mélange d’épices libanais )
1 cuillère à café de sel

Rincer le boulgour.
Dans une jatte mettre le boulgour.
Ajouter les pois chiches
Ajouter la farine
Ajouter le poivre, le sel, la menthe , et le bihar al kaak
Ajouter l’oignon gratté
Mélanger bien , ajouter de l’eau pour avoir une pâte.
Vous pouvez faire des petites galettes et cuire dans un poêle antiadhésive.


Vous pouvez cuire le kibbeh en la mettant dans une plaque à four et en ajoutant de l’huile . On l’enfourne à une haute température.

Servir le kibbeh au pois chiche.

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