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Wednesday, November 23, 2011

Chili Fish –Poisson au Piment - Samke Hara

In Lebanon ,there is this plate called samke hara which means chili fish , usually they use the whole fish , or the fish meat .
There is a lot of little restaurants that sell sandwiches made with arabic bread of the samke hara , chili fish especially in places near the sea
Samke hara - Chili Fish is a unique taste with different spices , easy to make .When you eat the samke hare , chili fish you will want more and more . Samke hara is an addiction .


Ingredients
1 kg grilled fish
½ cup lemon juice
½ cup tahini (sesame paste)
3 tablespoons smashed garlic
1 tablespoons dried coriander
1 teaspoons dried chili
1 teaspoons cumin
½ teaspoons pepper
salt
2 tablespoons olive oil
some water

1- Add the lemon juice to the tahini , mix well
2- Remove the spines and skin of the fish , keep the meat
3- In a saucepan put some oil , add the garlic and stir for 30 seconds
4- Add some salt , pepper , cumin , chili , coriander and mix well for one minute
5- Add the tahini mixed with the lemon juice
6- Add the meat of the fish , and let the sauce concentrate ( about 5 minutes maximum)
7- Remove from heat
8- Serve with pita bread or Arabic bread

Au L

iban , il ya un plat qu’on appelle samke hara ou poisson au piment , Parfois on utilise le poisson tout entier et parfois la chair du poisson .
Beaucoup de petits restaurants vendent du sandwich de samke hara ou poisson au piment spécialement ceux à côté de la mer.
Le samke hara – poisson au piment est un plat unique , plain d’épices , quand vous goûtez ce plat samke hara - poisson au piment vous en voulez aussi.

Les ingrédients :

1 kg poissons grillés
½ cup jus de citron
½ cup tahini ( pâte de sésame)
3 cuillère à soupe d’ail écrasé
1 cuillère à café coriandre
1 cuillère à café piment
1 cuillère à café cumin
½ cuillère à café poivre
sel
2 cuillère à café huile d’olive

1 - Ajouter le jus de citron au tahini , mélanger bien .
2- Enlever les arêtes du poisson .Réserver la chair.
2-Dans une casserole , mettre l’huile, ajouter l’ail et remuer pour 30 secondes.
4-Ajouter le sel, le poivre , le piment , le cumin , la coriandre et remuer bien pour 2 minutes .
5-Ajouter le mélange jus de citron et tahini .
6-Ajouter la chair du poisson et laisser la sauce se concentre ( 5minutes )
7-Retirer du feu .
8-Servir avec du pain arabe ou pain pita .

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