On a rush ,it is always hard to cook crab from scratch , you know the bothering thing in cooking crab is to boil it while the crab is still alive .For me , after one trial , it is better to use Crab sticks and not boil the living crab . I made today crab sticks salad
For the Crab sticks salad (4 servings)u will need :
12 crab sticks
1 carrot peeled and thinly sliced
3 cucumber thinly sliced ( depend on the size I use Greek cucumber which is small )
6 Tablespoons of sweetcorn ( I used freshly boiled sweetcorn )
2 tablespoons capers
1 lemon zest or lime ( i used lime , its skin is green)
For the sauce :
3 tablespoons mayonnaise
1 tablespoon mustard
Salt, pepper
Juice of one lemon or lime
Plate the thinly sliced cucumber, and carrots
Plate the crab sticks strips.
Add the sweet corn, and the capers
Sprinkle the lemon zest on the salad.
Mix well the ingredients of the sauce : mustard , mayonnaise , lemon juice , salt and pepper.
Add the sauce to the plate.
Serve.
Version en français
On a besoin pour la salade aux bâtonnets de crabe de
(4 portions)
12 bâtonnets de crabe (surimi)
1 carotte pelée et coupée en julienne
2 à 3 concombres coupées en julienne (dépend de la taille des concombres, j’utilise des petites concombres)
6 cuillères à soupe de graines de maïs
2 cuillères à soupe de câpre
Zeste d'un citron ou lime ( j'ai utilisé du lime
, son zeste est vert ).La lime est un citron vert
Pour la sauce on a besoin de :
3 cuillères à soupe de mayonnaise
1 cuillère à soupe de moutarde
Sel et poivre.
Le jus d'un citron ou lime (plus ou moins selon la consistance voulue de la sauce)
Dans un plat placer les carottes et les concombres.
Placer les bâtonnets de crabe effilés dans le plat.
Ajouter les graines de maïs et les câpres.
Saupoudrer la salade de zeste de citron.
Mélanger les ingrédients de la sauce : moutarde , mayonnaise , sel , poivre et jus de citron .
Ajouter la sauce au plat.
Servir.
Thursday, November 17, 2011
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