IndianFood

Popular Posts

Saturday, November 19, 2011

Maakouda au poisson – Fish maakouda –Cake fish –Galette de poissons

If you have leftover fish and leftover potato , you can use these two ingredients to make fish maakouda or fish cakes . The maakouda is a Moroccan potato cake filled with spices and flavors especially garlic and cumin .
For this fish cakes or fish maakouda I used

1 cup leftover fish meat (cooked)
1 cup mashed potatoes
Cumin
Chili
1 glove of garlic finely minced
A little bit of lemon zest
1 teaspoon minced flat parsley
Salt and pepper
2 eggs beaten with salt
Breadcrumbs

1- Hash the fish meat .
2- In a bowl mix the mashed potatoes, and fish meat.
3- Add the garlic, lemon zest , parsley , cumin , chili , salt and pepper.
4- Mix well.
5- Shape the mixture into little cakes .
6- Put the cakes in the eggs than in the breadcrumbs.
7- Fry the little cake ( in fact , it is delicate to fry this cakes because of potato).
8- Serve with lemons.


Si vous avez des poissons cuits et des pommes de terre cuites ,vous pouvez faire ces galettes de poissonssemblables à une maakouda au poissons . Les maakouda sont des galettes de pommes de terre au cumin et ail marocaines.
Moi j’ai fait ces galettes au poisson comme une maakouda au poisson. C’est délicieux .

1 cup de chair de poisson cuites
1 cup de pommes de terre cuites écrasées
Du cumin
Du piment
Zeste de citron
1 gousse d’ail écrasée
1 cuillère à soupe de persil plat haché
sel et poivre
2 œufs mélangés avec u sel
Chapelure

1- hacher la chair de poisson .
2- Dans un jatte , mélanger les pommes de terre , et la chair de poisson .
3- Ajouter l’ail , le persil , le cumin ,le piment, le zeste de citron ,le sel et le poivre.
4- Mélanger .
5- Former des petites galettes avec le mélange .
6- Mettre les galettes dans le mélange d’œufs puis dans la chapelure.
7- Frire dans l’huile ( c’est délicat de les frire à cause de la présence des pommes de terre).
8- Servir avec du citron.

No comments:

Post a Comment